3 tips til hurtig mad

Der var engang, hvor jeg havde en madplan. Det var en fantastisk lille ting – i realiteten bare et dokument på min computers desktop, hvor jeg skrev ned, hvad jeg skulle have at spise en given dag. Det gjorde madlavningen en del lettere, og jeg kunne (nogenlunde) købe ind i ét hug i stedet for at besøge min lokale Netto hver anden dag.

Siden da er jeg faldet ud af denne vane. Meget endda, for det føles, som om der er ”travlt nok i forvejen” i min hverdag. Nu består din aftensmaden af, hvad jeg lige føler for at lave omkring kl. 18. Ofte bestemmer jeg mig i supermarkedet på den givne dag, og det hænder da (lidt for ofte), at den allernemmeste løsning bliver valgt, så jeg bestiller udefra eller tager ud at spise.

Det ironiske ved det hele er, at listen i sin tid højst sandsynligt sparede mig tid (og penge!), fordi der var mindre spildtid med indkøb og beslutninger som ”hvad skal jeg have at spise i dag?” – ja, faktisk beslutninger af den slags, som jeg synes, jeg har mange af i forvejen.

Derfor – hvis du føler, at der ikke er tid nok til madlavningen, er her 3 tips, så det bliver lidt lettere – selv uden at skulle lave en madplan.

1. Et måltid i mange former

Hvis du laver ét hovedmåltid, kan det efterfølgende bruges til mange andre måltider også. For eksempel, hvis jeg laver roastbeef én aften som aftensmad, kan jeg derefter skære resten i skiver og bruge det til sandwiches eller pålæg senere på ugen. Eller jeg kan skære kødet i tern og bruge det som topping eller i en suppe. Dette gælder selvfølgelig ikke kun for roastbeef – næsten alt kød kan bruges til pålæg eller i en toast dagen efter.

2. Fryseren er din ven

Hvis du laver chili en aften, hvorfor så ikke tredoble din opskrift og fryse resten i portionsanretninger? Gør det nogle gange, og så har du senere på måneden en række hurtigmåltider, som både sparer tid og er langt sundere end dem, du finder i frysedisken. Desuden sparer det penge, fordi det næsten altid koster mere at ”købe nyt” end at ”købe mere”.

3. Fastfood – på den rigtige måde

Det, som tager længst tid, er som regel planlægningen af maden og indkøb af råvarerne. Selve madlavningen tager måske kun 15-30 minutter, og det er derfor, man på retnemt.dk kan bestille ”hurtig mad”, forstået på den måde, at der kommer en kasse til døren med råvarer og en opskrift. Det sparer indkøb og planlægning, og så sikrer det varieret kost. Hvis man skal bestille mad udefra, er dette klart den sunde og varierede løsning for samme penge.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *