Alt du skal vide om leasing

Leasing er steget meget i popularitet de seneste par år og du har med garanti også selv valgt at se nærmere på det i forbindelse med din næste bil. Hvis du går med overvejelserne om, hvorvidt det kan betale sig for dig at lease din næste bil eller du fortsat er bedre stillet med at købe den, så skal du selvfølgelig læse med her, for i denne artikel finder du ganske enkelt alt, du skal vide om leasing. Du skal dog være klar over, at vi her tager udgangspunkt i ganske almindelig privatleasing, hvorfor erhvervsleasing ikke vil blive berørt i forbindelse med denne artikel, hvilket primært skyldes at langt de fleste danskere ønsker at privatlease deres biler fremfor at blive beskattet af dem, som er tilfældet med erhvervsleasing.

 

Sådan foregår en typisk leasingaftale

Der kan selvfølgelig sagtens være forskel på de forskellige leasingaftaler, som du har mulighed for at sætte i stand her i landet. Det ændrer dog ikke på, at langt de fleste leasingaftaler fungerer efter denne metode: Du betaler en førstegangsbetaling i forbindelse med afhentning af bilen, i den tid, du kører i bilen betaler du en månedlig leasingydelse til leasingselskabet og når din leasingperiode er udløbet, så skal du blot aflevere bilen til din leasingudbyder. Oftest er der en gennemgang af bilen (både mekanisk og kosmetisk) ved aflevering, hvorefter der slutafregnes i forhold til over- og underkørte kilometer og udbedring af skader (hvis der er nogen). Herefter kan du frit lease en ny bil uden at tænke på den gamle.

Skal jeg ikke betale resten af bilens værdi?

Der er rigtig mange danskere, der tror, at de skal betale bilens resterende værdi, når de har leaset en bil. Sådan forholder det sig ikke med privatleasing, men det kan dog godt være tilfældet med flexleasing. Hvis du har siddet og kigget på f.eks. Ferrari leasing eller generelt blot leasing af dyrere biler, så kan det sagtens tænkes, at du er stødt på et term, der hedder restværdi. Det er den værdi, som bilen har, når leasingperioden er og udløbet – og den værdi skal indfries ved endt leasingperiode, hvis du vælger flexleasing. Hvis du ønsker at undgå dette, så skal du naturligvis bare holde dig til almindelig privatleasing, hvor det ikke er noget, du skal tænke på.

 

Hvilke biler kan jeg privatlease?

Som sagt, så er leasing noget, der vinder mere og mere frem her i Danmark, så derfor er der selvfølgelig også flere og flere bilfabrikanter, der melder sig på banen. Det betyder også, at du i dag har muligheden for at lease alt lige fra en Peugeot 208 til en Range Rover Evoque. Det er hovedsageligt de helt dyrere biler, der ikke kan privatleases, fordi det ikke kan betale sig for bilfabrikanterne og forhandlerne at lease sådanne biler ud, da værditabet i leasingperioden vil være for stort og det ligeledes også vil være de færreste, der ønsker at betale så høj en månedlig leasingydelse, som man ville komme til ved f.eks. en ny Ferrari 458 Italia eller en Audi R8.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *