Anmeldelse af YouBio

YouBio udbydes af firmaet YouSee, som hovedsageligt er kendt for deres kabel-tv herhjemme. De var blandt de første i Danmark til at lancere en tidlig form for streaming i form af YouSee Cinema, hvor man havde mulighed for at leje film direkte fra sin sofa ved hjælp af sin fjernbetjening.

I dag samarbejder YouSee med C-More om streamingtjenesten YouBio, og du kan læse videre her for at høre mere om de muligheder, som de tilbyder deres kunder.

Udvalg

YouBio giver først og fremmest adgang til C-More’s tv-kanaler, som består af C-First, C-Hits, C-Action, C-Emotion, C-Kids samt C-Series. Man har med ét YouBio-abonnement altså adgang til live TV fra 6 C-more kanaler..

Som noget helt ekstraordinært har YouBio udviklet en boks, man kan anvende til at afspille indhold fra YouBio på sit TV. Boksen er et tilkøb på 495kr, og dette tilvalg giver mulighed for YouBio-kunder at kunne se de kanaler, som yderligere indgår i deres tv-pakke. Dette er muligt, fordi boksen har indbygget kabel-tv tuner.

YouBio har en meget bred blanding af film, hvor man enten kan vælge at leje premierefilm, eller man kan få adgang til en række film og serier ved køb af et YouBio abonnementet.

Premierefilm til leje består af de nyeste film, som lige er udkommet på DVD. Derimod er de film, som indgår i ens abonnement, en lille smule ældre – her er de nyeste film/serier mellem et halvt til et helt år gamle.

Der er dog ikke særligt meget dansk indhold. De fleste film og serier er på engelsk (med danske undertekster selvfølgelig). Her kunne man fra en dansk tjeneste godt tænke sig, at  der var lidt mere fra hjemlandet.

Brugeroplevelse

YouBio har valgt at sortere sit indhold i genrer og temaer såsom ”action”, “drama” og “comedy” med tilknyttet søgefunktion. Dette er egentlig overskueligt nok sat op, men man skal være OBS på, at YouBio som udgangspunkt både viser udvalget af lejefilm og abonnements-film samme sted. Dette kan man dog selv slå fra.

En af de ting, som dog virkelig har trukket ned, er, at selvom YouBio er tilgængelige på forskellige mobil og tablets enheder, så virker det ikke helt færdigudviklet. Hvis man ønsker at se indhold, som ikke hører ind under det abonnement, man har – f.eks. ved filmleje – så er man nødsaget til først at logge på YouBio igennem en computer for at leje filmen for herefter at kunne se den lejede film på sin tablet eller smartphone.

Man kan med andre ord ikke få direkte adgang til de nyeste film og serier fra sin tablet eller smartphone, uden man først har anvendt sin computer til at leje indholdet.

En anden svaghed ved YouBio er også, at de ofte kun har det nyeste indhold tilgængeligt – Dette er en kæmpe ulempe, hvis man har fundet sig en god serie og finder ud af, at udvalget kun går fra sæson 3. YouBio går nemlig ind og fjerner ældre indhold med tiden, hvilket kan resultere i, at mange af deres serier ikke har de første par sæsoner tilgængelige.

Tilgængelige platforme

YouBio virker til både computer, Windows Phone, Windows 8, Apple produkter (iPhone & iPad), Android baserede enheder (smartphones & tablets), Samsung eller LG SmartTV samt på dit TV igennem den nævnte YouSee boks man kan tilkøbe. Bemærkelsesværdigt er det, at YouBio endnu ikke er tilgængeligt til nogen spillekonsoller.

Konklusion

YouBio kunne godt bruge noget mere tid på at udvikle deres produkt, fordi det føles som om, det ikke virker helt optimalt på andet end computer. Derudover kan det for mange også virke noget grotesk at skulle betale 495 kroner for en boks, der udelukkende fungerer med YouSees produkter.

Det kan også godt virke meget mærkeligt, at man skal købe et abonnement for at få mulighed for at kunne lejefilm. Her kunne man godt tænke sig en udvidelse af produktet, der gør, at man kan leje film on demand uden at skulle have et YouSee produkt i forvejen.

Prisen på YouBio kan godt virke lidt pebret. 99kr/måneden er i den dyre ende, og så skal premierefilm betales separat ved siden af.

Derfor: Vælg YouBio, hvis du leder efter en streamingtjeneste, der har et bredt indhold af (primært) ikke-danske film og tv-serier, og hold i mente, at de første sæsoner af en serie kan mange.

Men med det sagt er der både bedre og billigere bud på streaming her i 2014.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *