Brugte computere er blevet populære

Måske har du også opdaget, at der rundt omkring dukker reparationssteder for iPhones og computere op. Her kan iPhonens smadrede skærm blive skiftet og der kan købes et cover, så det forhåbentlig ikke sker igen.

Brugte computere boomer på nettet

Sidder du med en tablet af ældre dato, hvor skærmen er gået i stykker efter, at dine bøn for femte gang har tabt den på gulvet og går dine overvejelser på om det kan betale sig, at få skiftet skærmen eller om løsningen er, at købe en helt ny?

computere

Tag med i dine overvejelser, om du denne gang skal købe en brugt tablet.

Ligesom der dukker reparationssteder op, er der efterhånden også kommet et par virksomheder på banen der sælger brugt it-udstyr.

En af forhandlerne med succes er firmaet Refurb, som ligger Sortevej 12, 8543 Hornslet.

De sælger brugte bærbare computere på nettet, og her kan du fx købe din næste smartphone eller tablet. Købet fungerer helt på samme måde som du kender det fra andre webshops.

Med et køb her er du sikret, at en medarbejder har tjekket produktet igennem, så mobiltelefonen virker og er opdateret med det nyeste software.

Produkterne køber de hos virksomheder og institutioner. I webshoppen har produkterne fået mærker fra et gradueringssystem. Systemet gør det lettere for kunderne, at gennemskue hvilken stand produktet er i uden, at have haft det i hænderne.

Garanti på brugt it-udstyr

Holder du dig fra, at købe brugt it-udstyr fordi du er usikker på, om der er garanti på produkterne?

Hvis du køber en brugt tablet af en privat sælger på nettet, så er der grund til at have sine forbehold omkring garantien.

Men handler du i stedet hos en af forhandlerne af brugt it-udstyr, så får du garanti på dit produkt, præcis som du kender det fra helt almindelige nye produkter.

På forhandlernes hjemmesider kan du læse om hvor lang en garanti de tilbyder, fx fremgår det på Refurb’s hjemmeside, at de giver deres kunder 2 års reklamation, 14 dages fuld returret og 12 måneders garanti.

Hvorfor købe brugt

En helt indlysende fordel ved at købe brugt it-udstyr er, at det selvfølgelig er billigere end et nyt produkt.

En anden fordel er, at du skåner miljøet ved at købe et brugt produkt.

Fremstilling af en computer kræver mange ressourcer, faktisk viser tal, at en computer med skærm kræver 21 kg kemikalier og 1.5 tons vand at fremstille.

I 2011 blev der på verdensplan solgt 355 mil. computere, forhåbentlig fristet man til at sige, så bliver en del af alle de computere, senere repareret og solgt videre som brugt it-udstyr eller delene genanvendes til noget andet.

På mange arbejdspladser findes der en stor mængde af it-udstyr.

Arbejder du på en arbejdsplads, hvor I står foran at udskifte jeres computere eller mobiltelefoner, så har man muligheden for at kontakte forhandlerne af brugt it-udstyr.

Hvis udstyret er i en god stand, har I mulighed for at sælge det til forhandlerne, som så kan genanvende det. Man får både penge og mulighed for at skåne miljøet ud af det.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *