Det skal du vide om mode i 2014

Hvad betyder det egentlig at være ”smart casual”? Hvor meget skal vi spendere på et jakkesæt? Er skæg in? Vi svarer på 2014s mest presserende stilspørgsmål!

Det siges nogle gange, at mænd og mode passer sammen som sandaler og sokker. Vi følger med, men det er ikke altid komfortabelt, med god vilje eller kønt. Visse mænd føler sig ekskluderet og truet af ordet ”mode” – men sådan behøver det slet ikke være!

Mode handler om stil, men det er i sig selv et mystisk begreb. Det er IKKE sandt, at nogle bare har stil, imens andre ikke har. Det handler først og fremmest om at finde noget, der passer til den enkelte, som personen er komfortabel med. Det engelske udtryk ”To wear another man’s suit” virker passende her – man kan se på folk, hvis de ikke føler sig hjemme i det tøj, de har på. Og så kan det være nok så ligegyldigt, om det hele matcher, og hvor mange penge, man har brugt.

Men med det sagt – hvis du føler dig mest komfortabel i aflagt 80er tøj fra før murens fald – så kan jeg garantere dig, at der findes alternativer, som passer dig bedre. Jeg tror, vi alle ønsker at være klædt på til den givne lejlighed uden at være ”overtrendy” – og hvis du har det på samme måde, men ikke er helt sikker på, hvad der er ”in” her i 2014, så er denne artikel til dig!

Fuldskæg eller ej?

Hvis du er barista i en trendy kaffeshop, spiller i et folk-band eller har planer om at starte et instragram feed for hippiepiger i 70er volkswagon beetles, så endelig – go full on beard! Ellers er det måske bedst at barbere sig. Skygge kan til nød gå an.

Størrelse M eller L?

Der er intet mindre stilfuldt end en person, der er terroriseret af sine egne bukser. Får maven dine bukser til at se ud, som om knappen i front hænger i med livet som indsats? Komfort og det rigtige fit er hovedprioriteten, og er du en smule kraftig, drager et par alt for stramme jeans kun unødig opmærksomhed. Gå derfor i tøj, der passer, og vis, at du er komfortabel og har tillid som den, du er.

Hvor meget bør et jakkesæt koste?

Med jakkesæt er den generelle guideline, at man får, hvad man betaler for. Ikke dermed sagt, at du nødvendigvis bør betale for et skræddersyet sæt for at se godt ud. Men – i modsætning til visse generelle tøjmærker – er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. En god guideline ligger på minimum 3.000 – 4.000 kr. (I forhold til jakker og sko hænger pris og kvalitet også sammen). Heldigvis kan man nogle gange gøre nogle rigtige kup på netshops (som f.eks. ogco.dk) og spare en del penge i forhold til prisen i fysiske shops – så længe man er sikker på, at online shoppen er legitim nok.

Hvad betyder smart-casual egentlig?

Helt ærligt? Det er der vist ingen, der rigtig ved. Det blev sikkert opfundet af en eller anden HR-ansvarlig som en ekstra måde at torturere de ansatte på. Generelt er det bedre at være en smule ”overdressed” til disse lejligheder end ”underdressed”.

Ur eller ej?

Hvis du har råd til det, er et rigtigt godt ur en god idé, der viser din klasse. Det viser også, at du har taget et bevidst modevalg. Det er nemlig det, ure er i dag – et valg. Vi kan nemt tjekke klokken på vores telefoner eller på computeren ved vores arbejdsstation, så tænk på uret som et accessory, man næsten ikke kan tage fejl af.

Hvad med jeans?

Visse dele af vores garderobe har det med at blive overset. For mange af os er jeans bare jeans og får ikke den helt store opmærksomhed. Det er selvfølgelig kun godt, at vi anser dem for det pålidelige og sikre valg – men med det sagt, er der dog sket ændringer med tiden. Som man bl.a. kan se her, er der i år lagt vægt på slim fit (ikke skinny) med lige linjer i knæer og kalvene.

Konklusion

Med alle disse guidelines er der også undtagelser. Bryd gerne reglerne, hvis det passer til dig, men vær i det mindste klar over dem, inden du gør. Det handler i høj grad om at starte ud med noget sikkert, og langsomt variere, når man får den tøjmæssige tillid til det hen af vejen!

Bullgates modeartikler er eksklusivt for mænd, men leder du efter fashion-artikler til kvinder, kan du med fordel besøge my-fashionblog.dk.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *