En god bog som pusterum

En god bog kan virke afstressende og som et pusterum midt i en hektisk hverdag, hvor tingene er nødt til at gå op i en højere enhed, hvis det skal fungere. Fiktion repræsenterer dagligdagens modsætninger, og det er en mulighed for at lade sig tryllebinde og få tankerne væk fra fritidsmøder og sure regninger, der skal betales. Og så er det en ret billig form for underholdning. Du kan se et bredt udvalg af billige bøger her.

Bøger til mænd

På hylderne af skønlitteratur finder man efterhånden et hav af spændingsromaner skrevet af og for kvinder, de såkaldte femikrimier. Men hvad er der til os mænd? Vi har kigget lidt på, hvad der rører sig i fiktionens verden og fundet tre bøger, som hver især har ”noget”.

Jo Nesbø: Sønnen

Sønnen

 

 

 

 

 

 

 

 

Den norske krimiforfatter Jo Nesbø er udkommet med en solid krimi, ”Sønnen”, som er drønspændende og særdeles medrivende. Nesbø er som bekendt forfatter til serien om Harry Hole, og med ”Sønnen” har han begået en uafhængig roman i særklasse, når det handler om spænding.

John Williams: Stoner

cover

 

 

 

 

 

 

 

 

Et bud på en både anderledes og fængslende roman er John Williams ”Stoner”. Blandt anmeldere betegnes den som ”den bedste roman du aldrig har hørt om”. Det er en uhyre velskrevet roman om et almindeligt liv, hvilket måske er den samme betegnelse, man kan bruge om bogens udgivelse. Den blev nemlig udgivet for første gang i 1965, og her blev den betragtet som meget ”almindelig” og ikke som det mesterværk, romanen i virkeligheden er.

Alaa Al-Aswany: Den kongelige egyptiske automobilklub

egyoten

 

 

 

 

 

 

 

 

I en helt anden genre skal nævnes Alaa Al-Aswanys roman ”Den kongelige egyptiske automobilklub”. Forfatteren Alaa Al-Aswanys bøger er – næst efter Koranen – de mest læste i Mellemøsten i disse år. Romanen, der foregår i Chicago, har usædvanligt sprudlende fortællinger med særegne sproglige nuancer.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *