Få håndværkerfradrag på permeable belægninger

Det er for nylig blevet vedtaget, at du i 2016 og 2017 kan få håndværkerfradrag for permeable belægninger – en ny type belægning som selv dræner vandet væk.

Presset på det danske kloaksystem har fået politikkerne til at inddrage permeable belægninger som en del af håndværkerfradraget. For med denne form for belægning trænger vandet selv igennem belægningen, siver ned i underlaget og løber på den måde ikke direkte ned i de hårdt pressede kloaksystemer. Det kan bruges på både veje, cykelstier, parkeringspladser, indkørsler mv.

Kendt de seneste 10-15 år i Europa

Denne gennemtrængelige form for belægning har været kendt og brugt i både USA og Europa i de sidste mange år, men er først i det seneste år blevet nødvendig i Danmark. Klimaændringerne har skabt et pludseligt behov i Danmark, da de stigende mængde regnvand ligger et enormt pres på vores kloaksystemer.

Der er ingen tvivl om, at denne 3-delte type belægning er kommet til Danmark for at blive. Især på større områder er det hensigtsmæssig, hvorfor flere kommuner herunder Aalborg kommune er begyndt at anvende denne type belægning.

Det har de blandt andet på flere nybyggerier i kommunen, hvor biler parkeres på græsarmeringssten, samtidig med at det også er blevet anvendt, der hvor der er anlagt nye stier. Og i storbyerne som København og Aarhus er den nye form for belægning meget velkommen. For i netop de store byer er presset på kloaksystemerne større end nogensinde før, fordi vi oplever nogle langt større skybrud end tidligere.

Unikt belægningsmateriale til parkeringspladser

Permeable belægninger er unægtelig en ny måde at bygge på. IKEA har for nylig udvidet deres parkeringspladser flere steder i Danmark, hvor de netop har gjort brug af dette. Det er endnu uvist om IKEA har kunne mærke forskel på vandmængden på en kraftfuld regnvejrsdag, men der er ingen tvivl om, at det vil gavne dem og helt sikkert er en bæredygtig og fremtidssikret løsning.

En stor fordel på bl.a. store parkeringsarealer er, at der ikke skal etableres afløbssystemer, hvorfor den højere anlægspris på en permeable belægning udlignes ved, at der kan spares andre steder ved anlægningen af parkeringspladsen.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *