Gear og gadgets når du skal på overlevelsestur

Er du en af de mange mænd og kvinder, der drømmer om at opleve en overlevelsestur i det fri? Der er noget særligt tiltalende ved den rolige og alligevel rå livsstil, som naturen byder på. Du er ikke den eneste, der finder naturens vildskab tiltrækkende. Det bliver langsomt mere udbredt at tage på en såkaldt ”overlevelsestur”. En overlevelsestur vil udfordre dig og samtidig bringe dig tilbage til dine rødder og i kontakt med naturen.

I denne artikel kan du læse om smarte gear og gadgets, som du kan få brug for på din overlevelsestur.

Det mest nødvendige

Du kan selvfølgelig drage på overlevelsestur som en rigtig viking. Uden nogen form for sikkerhed for mad, husly og varme. Dette er nok ikke for enhver, da der er ret stor chance for, at den barske natur ikke altid er samarbejdsvillig. Du kan derimod tage på en overlevelsestur, hvor du medbringer de mest nødvendige ting.
Som udgangspunkt kan du klæde dig praktisk på. Hvis du drager ud på din overlevelsestur her i Norden, så er der ret stor sandsynlighed for, at det bliver en kold og våd omgang. Derfor kan du meget praktisk anskaffe dig et godt sæt regntøj (Outdoormagasinet.dk anbefaler regntøj fra Helly Hansen). Vanter, hue og gode vandtætte vandresko er også et must. Det er vigtigt, at du kan holde dig tør på din tur. Især hvis det er koldt. Din krop bliver nemlig hurtigere kold, når den først er blevet våd. Et telt, en sovepose, en kniv og udstyr til at frembringe ild er nok også forholdsvis smart at medbringe. Din overlevelsestur behøver jo ikke være ulidelig, så en hovedpude eller et tæppe er der heller ingen skam i at medbringe.
Hvis du er ekstra smart, så sørger du også for lidt mad som backup. Er det ikke muligt for dig at finde mad, der hvor du slår lejr, er det godt at have mad til nødsituationer med i tasken. Det samme gælder vand, for hvis du hverken får mad eller vand, så slutter turen hurtigt.

Tænk praktisk

Når du først er afsted på din overlevelsestur, kommer du nok i tanke om nogle ting, som du ville ønske, du havde taget med. Det er svært at danne overblik over præcis, hvad du får brug for, når du befinder dig derhjemme, og selve turen virker så fjern. Derfor er det en god ide at tænke lidt ud af boksen. Har du for eksempel let ved at blive solbrændt? Eller ved du, at du bliver snotforkølet, hvis du har kolde tæer? Det er en god ide at pakke lidt af de ting, som gør hverdagen mere behagelig og overkommelig. Selvom du måske ikke tænker over det, så er der ting, som du først indser, at du mangler, når du mangler dem. Overvej grundigt, hvad du kunne få brug for. Måske er det en god ide at medbringe vabelplaster, solcreme eller en læbepomade?

Det du ikke vidste du manglede

Du kan finde utrolig mange smarte ting på nettet, som du ikke anede, at du kunne få gavn af på din overlevelsestur. Der findes også utrolig meget tøj, sko og tilbehør, som er lavet specielt til friluftsliv og vandreture. Dette er oplagt at undersøge, når man skal på overlevelsestur, da det vil gøre turen sjovere, mere behagelig og generelt skabe mere overskud.

Der findes mange smarte gadgets, som er særligt gode, når du ikke har adgang til en stikkontakt. Tænk for eksempel på, hvor mange ting der kan lades op af solcelleenergi. Eller på hvor smart et multiværktøj kan være, når du er på overlevelsestur. Du kan for eksempel få en lommelygte, der lades op af solcelleenergi. Det er jo utroligt praktisk.

I sidste ende er det dog et spørgsmål om, hvad der er vigtigt for dig. Det er din tur, og du sætter rammerne for, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er. Hvis du føler, at det er okay at medbringe en mobiltelefon, så gør du da det. Det kan også være, at du vil helt tilbage til naturen, og kun medbringer en vandflaske og en sovepose. Det er 100% op til dig selv, da det er din overlevelsestur.

 

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *