Gør bilen vinterklar

Vinteren er over os, og vi må nok erkende, at sne og isslag snart kan blive en realitet. Men inden det går sådan, skulle vi jo helst have gjort bilen vinterklar.

Skift til vinterdæk
Det er en rigtig god ide at bruge vinterdæk i stedet for helårsdæk, eller – som det somme tider er tilfældet – sommerdæk. Man kan kun være enige i, hvad www.quickpot.dk siger om køretøjsdæk – nemlig at det er noget af det vigtigste, der skal være i orden på bilen, særligt hvis vintervejret er over os. Alle har vel prøvet at skride ud, fordi vejbanen har været frosset og derfor har overrumplet os i et sving eller ved opbremsning. Dækkene er bilens eneste direkte kontakt med asfalten, hvorfor du bør give dem stor opmærksomhed. Med andre ord: Du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten. Ud over dækkenes kvalitet er det vigtigt at få hjulene sporet korrekt, da det ellers slider for meget både på dæk og brændstoføkonomi.

Er bremserne i orden?
Bremserne er selvsagt overordentligt vigtige at have styr på. Er det længe siden, du har fået dem tjekket? Skal bremseklodserne udskiftes? Mangler der bremsevæske? Vi anbefaler, at man får tjekket sine bremseklodser jævnligt hos et autoriseret værksted, og cirka for hver 80.000 km. Hvad angår bremsevæsken, anbefales det at skifte den for hver 50.000 km – eller cirka hvert andet år.

En lille ting der gør en stor forskel
Ud over ovenstående tiltag er der en lille ting, som nemt kan gå hen og blive et større problem. For det er naturligvis vigtigt, at du rent faktisk kan se noget ud af dine ruder. Trænger dine vinduesviskere til at blive udskiftet? Så gør det nu, inden sne og is sætter sig fast til ruden og går hen og bliver noget smat der ikke er til at fjerne, når man forsøger at bruge sprinklervæsken for at rense ruderne. Det er en forholdsvis lille udgift – særligt i forhold til de gener det kan forvolde at bruge et par slidte vinduesviskere.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *