Guide til hvad du bør have i garderoben som mand

Er du typen der køber lidt nyt tøj et par gange om året, eller måske kun en gang, og så håber du på at få lidt modetøj i julegave, for lige at få fyldt lidt op i garderoben? Det er nok sådan rigtig mange mænd lever, eller også satser de på, at konen fylder klædeskabet op når hun bliver træt af at se på manden i de samme 4-5 skjorter året rundt. Det er selvfølgelig en helt fin løsning hvis det virker for en, men hvis du er manden der gerne vil tage ansvar for sit eget liv, så læs denne guide til hvad du bør have i garderoben som mand.

Her kan du nemlig finde en kort guide med tøj til dig som mand, der ikke er sæsonbetonet, men derimod allround til hele året, så du ved hvad der skal være og måske hvad du skal indkøbe.

Din tøj stil er selvfølgelig forudsætningen

Det vigtigste er selvfølgelig din tøj stil, som jo varierer for alle mænd. Hvis du ikke er sikker på hvad din stil faktisk er, så findes der masser af inspiration på nettet via de mange forskellige modeblogs, hvor du f.eks. kan finde tips lige her, der som regel tager højde for den moderne stil til mænd.

Overtøjet som mand?

Når man bor i Danmark, så er det svært at leve kun med en jakke. Selvom vi efterhånden sjældent har de super kolde og snedækket vintre, så skal der dog være overtøj som både dækker de kolde og varme årstider.

Garderoben skal dække over en varm vinterjakke, som jo også bruges i både forår og efterår, helt ligesom du skal have en let jakke til de varme, men ofte regnfulde forår og sommermåneder. Derudover, så er en blazer et godt valg, da den kan bruges som en tynd jakke sammen med et par lette bukser.

Hvor mange bukser skal en mand have?

Udgangspunktet her er, at du ikke er forretningsmand som går i jakkesæt hver dag. Hvis du ikke er sådan en mand, så kan du sikkert nøjes med 2-3 par bukser. Om du er til lærredsbukser eller cowboybukser er nok ikke så vigtigt, men de fleste har dog begge slags bukser. Hvis du holder niveauet på bukser nede på 2-3 styks. Så er det nok en god ide at huske det med udskiftningen, for jo mindre par bukser du ejer, jo hurtigere bliver de slidt da vaskemaskinen og almindelig brug hurtigt slider bukser.

Det er ikke strengt nødvendigt, men de fleste skal vel til fester engang imellem, og så en habit af en god kvalitet nok svært at komme udenom, og her følger der jo også et par bukser med.

De fleste har nok også en hobby i form af sport eller andet, og boligejeren har måske en have. Her skal der også bruges bukser, hvad enten det er joggingbukser, arbejdsbukser eller anden slags, og sådan tøj bliver rigtig hurtig slidt, så her er skiftetøj absolut en nødvendighed.

Skjorter og bluser?

Alle mænd har brug for t-shirt, for t-shirten er både en trøje, arbejdstøj, sovetøj, motionstøj og bare dagligdags tøj som undertøj eller afslapning. T-shirts er heldigvis ikke så dyre, og hvis du satser på en god kvalitet omkring 1-200 kr. så kan du alligevel købe en del.

Skjorter og bluser er nødvendige til garderoben, og 5 til 10 skjorter er en god ide, hvis du går i skjorter hver dag. Det gode trick til en naturlig udskiftning er at købe en ny skjorte ca. hver måned, og så smide den ud der hænger længst væk fra stedet på stangen hvor du plejer at tage skjorter fra. Smid den nye skjorte ind i rotationen og derved får du en naturlig udskiftning uden at skele til om du kan undvære nogen skjorter.

Hvis du aldrig bruger skjorter, så gør det samme sig gældende for bluser eller trøjer alt efter dine præferencer.

Hvilket og hvor mange sko?

De fleste mænd har ikke den samme forkærlighed for sko som mange kvinder, og derfor ser man ofte mænd som kun ejer et par sko. Der er intet galt i det, hvis man så bare husker at udskifte. Mindst 2 par sko af dem man bruger hver dag er at foretrække, og så skal der selvfølgelig suppleres med kondisko, sandaler og arbejdssko.

Undertøjet

Undertøj bliver slidt, og der er ingen grund til at være nærig eller doven omkring sit undertøj. Det er irriterende at stå op og morgenen og mangler underbukser eller strømper, så husk derfor altid at have 10 par af hver. Derudover, hvis du er en voksen mand, så køb sorte strømper for hvide tennisstrømper ser ikke ret tjekket ud, og køb den samme model for så gør det vask så meget nemmere.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *