Hvad er forskellen på LCD og LCD fladskærme?

LCD-skærme

Sandsynligheden er, at du læser dette lige nu på en computer med LCD skærm. LCD står for Liquid Crystal Display og består af to lag glas, som er polariserede og sat sammen. De flydende krystaller sidder i ét af lagene og tillader (eller forhindrer) lyset i at passere for at danne de billeder, du ser på skærmen, når der går elektricitet igennem.

Men der er flere brikker i puslespillet – krystallerne er nemlig ikke i stand til at producere deres eget lys eller farve! Lyset kommer fra en række lysstofrør bagerst i skærmen. Der sidder millioner af små ”luger” i et gitter, som åbner og lukker efter behov. Når et bestemt sted har brug for lys, åbnes sluserne, og hvert sted bliver sat sammen med et farvefilter, som danner det, der kaldes en sub-pixel. De er så små, at flere af dem tilsammen danner én pixel, som fremgår som en farvet prik på skærmen.

LCD fjernsyn producerer billeder af høj kvalitet. De kan laves meget tynde, så der er plads til dem alle steder – også at hænge på væggen, og det plus et generelt moderne design gør dem meget attraktive for køberne.

LED-skærme

Som du kan se her, er stort set alle nye skærme i udbud LED skærme. Næsten alt det, der er tilfældet for LCD, er tilfældet for LED også. De har også en flad plade, som udnytter Liquid Crystal Display – den eneste forskel er lyskilden bagerst – LCD bruger som sagt lysstofrør, imens LED bruger, ja, LED-pærer, som står for Light Emitting Diodes.

Med andre ord er LED TV det samme som LCD med dioder. Man er gået over til denne teknologi, fordi den giver en renere farvevisning og tilmed bruger mindre strøm. Til gengæld er det også den nyere model med en klar fordel, så det er derfor, man må give mere for LED displays end LCD.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *