Hvilke kettlebells er bedst til hjemmetræning for dig som mand?

Hvis du er en mand, der ønsker at tabe sig, tone og styrke musklerne, men ikke gider fitnesscentret, så kunne det gode simple udstyr til hjemmetræning måske være det perfekte valg.

Du finder meget forskellig motionsudstyr der træner forskellige ting, men det russiske træningsudstyr, kettlebells, er en af de bedste træningsredskaber til en god overall træning.

Hvordan og hvilke kettlebells der er bedst til hjemmetræning for dig som mand, er hvad du får et par gode tips til her.

Hvad er kettlebells?

Kettlebells er det gode alternativ til håndvætgte, dog med mange flere muligheder for træningsvarianter. I forhold til en håndvægt, så har en kettlebell udformning som en kanonkugle med et solidt håndtag der giver dig mulighed for det gode greb.

Det er udformningen af en kettlebell, der i forhold til håndvægte, gør det muligt både at træning styrketræning og konditionstræning. For med vægten rigtig fordelt og et godt greb, kan du lave et uendelig antal sving og ikke kun løft som med en håndvægt.

Du finder kettlebells i forskellige materialer og i vægtklasser fra 2 kilo og op til ca. 48 kg.

Hvordan bruger du kettlebells i træning?

Hvis du har valgt at stramme sundheden op med kettlebells i hjemmetræningen, så er der et par gode tips som du bør huske.

Teknikken som med alle andre øvelser, skal være i orden for at træningen giver maksimalt udbytte.

Husk altid at holde din ryg rank så du ikke belaster denne. Det gøres bedste ved at fokuserer et punkt i loften frem for at kigge ned i gulvet. Derudover, skal du huske at dine led og knæ ikke får forkerte vridninger, hvilket gøres bedst ved at have kontrol så fødder og knæ peger i samme retning under øvelserne.

Du finder rigtig mange øvelser gratis på Youtube, hvor du med fordel kan starte ud med at træne 4-5 gange om ugen af 10-20 minutters varighed på et begynder program. Efter et par uger, kan du opgraderer til mere avanceret træningsprogrammer, og derved vil du hellere ikke vænne kroppen til at gøre det samme hele tiden, så udbyttet af træningen ikke bliver optimalt.

Hvilke kettlebells er bedst som begynder?

Vi er alle forskellige, så ens grundform i styrke er afgørende for hvilket størrelser du skal vælge i vægte. Et gennemsnitlig udgangspunkt er dog, at kvinder skal starte med ca. 8 kg. vægte. En utrænet mand skal starte med 12 kg. vægte, mens ham der har trænet, skal starte med 16 kg. vægte.

Du bør som udgangspunkt have mindst 3 forskellige vægtstørrelser og helst kettlebells der er i samme størrelse, hvis du vil træne muskeløvelser hvor ens 2 vægte til hver hånd klart er at foretrække. Derudover, bør du også investerer i mindst en tung vægt til forskellige squad øvelser i intervaller.

De dyreste og professionelle kettlebells hedder Competition, og de er væsentlige dyrere end de fleste andre. Disse behøver du dog ikke til hjemmetræning, hvor du med fordel kan starte med de billige kettlebells som du finder her, eller i forskellige byggemarkeder som Harald Nyborg og lignede. Harald Nyborg vægte bliver du dog træt af i længden fordi materialet er lidt for dårligt.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *