Hvilken type fælge skal jeg vælge?

Når man køber fælge til dine dæk (eller dæk, hvor fælgen allerede er monteret), står valget næsten altid mellem stål eller letvægts, såsom aluminium. De to typer er ret ens, men alligevel forskellige nok til, at vi synes, det er værd at påpege forskellene.

Stålfælge

Stålfælge er både billigere og mere holdbare end alufælge. Til gengæld er de ikke så flotte, så man dækker dem ofte med en smart hjulkapsel. Deres holdbarhed gør dog, at det er det ideelle valg til vinterdæk, fordi stålet er designet til at stå imod det dårlige vejr, lave temperaturer og vejsalt.

Med andre ord er der lang levetid på denne type dæk, og man skal ikke på samme måde som med alu bekymre sig om vedligeholdet. Der er intet i vejen for at bruge stålfælge til både sommer og vinterdæk, og det er da også, hvad en masse mennesker gør.

Letvægtsfælge

Fælge af letvægtsmateriale eller aluminium (som disse) er det flotte valg, men de holder som sagt ikke så længe som stålfælge. Det er bedst hovedsageligt at bruge alufælge om sommeren, fordi forholdene om vinteren er hårde mod dem.

Derudover bør disse typer fælge rengøres mindst én gang om ugen, fordi de har meget lette ved at se støvede ud, hvilket nedsætter helhedsindtrykket på bilen generelt. Støv fra bremser kan gro fast og danne varige mærker i overfladen, og dertil kommer almindelige vejrforhold som mudder efter regnvejr eller sjap. Til rengøringen kan man bruge almindeligt vand og sæbe – der er ingen grund til at bruge fælgerens, med mindre skidtet har fået lov til at blive siddende i længere perioder. Brug aldrig opløsningsmidler, da de gør mere skade end gavn.

Husk kvaliteten

For begge typer fælge gælder det generelt, at jo billigere de er, jo sværere er de at gøre rene. Det har noget at gøre med den overfladebehandling, som fælgene har fået. Det skal dog siges i den forbindelse, at det i det hele taget gør rengøringen mere vanskelig, hvis der er indviklede mønstre og indhak på ens fælge.

Alt i alt – vi anbefaler alufælge om sommeren og stålfælge om vinteren!

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *