Der er ingen skam i at få hjælp, hvis du er stresset

Stress er i dag blevet så meget en folkesygdom, at der ikke er nogen, der vil se skævt til dig, hvis du er gået ned med stress. Hvis du er det, bør du dog søge hjælp af den ene eller den anden art. Hvis du er blevet sygemeldt, har du selvfølgelig været til lægen for at få diagnosen. Hvis du endnu ikke er blevet sygemeldt, kan det være en god ide, at du taler med din egen læge om det. Der er dog også mange andre muligheder for, at du kan få hjælp.

Der er flere former for stresscoaching og behandling, der er meget effektiv i forhold til at hjælpe dig med at slippe af med din stress. Når du skal finde en form for behandling, handler det om, at du skal tænke på, hvordan du vil have det mest med det. Vil du helst sidde over for en, hvor I sidder og snakker sammen? Vil du gerne tale med nogen i en større gruppe? Måske vil du gerne have, at det er noget, der foregår via nette. Der er mange muligheder i dag.

Forløb mod stress via nettet

Hvis du gerne vil følge et forløb om stress via nettet, har du gode muligheder for at gøre det. Det vil være et forløb, hvor du lærer alt om, hvordan du skal håndtere, at du har stress, og hvor du får redskaber til, hvordan du kan forebygge, at sygdommen kommer tilbage igen. Vi kan alle sammen blive stressede i perioder, men det farlige opstår, når vi er stressede hele tiden. Der vil det blive svært for os at træffe rationelle beslutninger.

I forløbet taler I også om, hvordan I skal fortælle det til jeres omverden og til jeres familie. Det kan være svært at skulle fortælle sine børn, at man har stress. Det kan være meget svært for dem at forstå, at man har en sygdom, som de ikke kan se. Generelt kan begrebet stress være svært for dem at forstå. Der kan du altid henvende dig til underviseren, hvis du har konkrete spørgsmål. Det er en god mulighed for dig, selvom det foregår via nettet. Læs mere om forløbet her: http://christinaclemen.dk/japansk-lifting/.

Tal med en stresscoach om dine problemer

En anden mulighed er, at du taler med en stresscoach om dine problemer. Det kan være en god måde til at få lagt en individuel strategi i forhold til dig og dine behov. Det kan være rigtig godt for dig. Der findes mange forskellige stresscoaches. De fleste vælger en, der bor i nærheden af, hvor de selv bor. På den måde bliver det nemmere at komme til jeres samtaler. Hvis du har fået en anbefalet, der bor længere væk, kan det dog også være en god mulighed for dig. En god stresscoach er værd at køre langt for.

Hvis du bor i Roskilde, kan det være en god ide for dig at vælge Lisbeth Lysdal som din stresscoach. Hun har stor erfaring med det og kan hjælpe dig videre med sin særlige metode. Hun bruger en metode, der hedder Heartmath, hvor der er fokus på, hvordan hjertet påvirker menneskets psyke. Metoden bygger på studier fra USA og er derfor en meget anerkendt og velafprøvet metode. Find Lisbeth her og læs mere om hende helt unikke og specielle metode.

Disse tegn på stress skal du være opmærksom på

Hvis du ikke er blevet diagnosticeret med stress endnu, men bare er bekymret for, at du har stress, kan det være, at du har brug for at kende noget mere til, hvad symptomerne på, at du har stress, er. Vi har derfor lavet denne liste, så du kan blive klogere på det:

  • Du vil ofte opleve, at du har svært ved at koncentrere dig, når du har stress. Det kan være, at du ikke kan samle dig om at skrive eller læse en email. Det kan også være, at du bliver ved med at gå i stå midt i en samtale, fordi du glemmer, hvad det var, at du gerne ville sige.
  • Hvis du har oplevet at være mere sur og vred på det sidste, kan det også være et tegn på, at du har stress. Tilstanden kan nemlig gøre dig mere aggressiv.
  • Der er også nogle symptomer, der viser sig rent fysisk. Det er for eksempel besvær med at sove. Der findes forskellige grader af stress, og når det bare er nogle nætter, hvor du har svært ved at sove på grund af stress, vil man tale om moderat stress. Hvis det er hver nat, er der tale om en svær grad af stress.
  • Andre fysiske tegn på, at du har stress, kan være, at du får problemer med din fordøjelse. Det kan også være, at du er mere sulten og derfor spiser alt for meget – eller at du slet ikke har lyst til at spise.
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *