Sådan beskytter du din iPhone

Da Apple i sin tid lancerede iPhone, var det uden tvivl firmaets mest ventede (og mest medieomtalte) produkt nogensinde. I dag bruger lidt over hver fjerde dansker en iPhone, og med den snarlige afsløring af iPhone 5, ser det ud til, at der er rigtig god vind i sejlene!

Men iPhones er selvfølgelig stadig fysiske objekter, og som med alle andre brugsting kan de gå i stykker eller holde op med at virke. Det skal selvfølgelig ikke afholde nogen fra at købe eller aktivt bruge deres telefoner, men en iPhone er dyr, og det er en god idé at beskytte sin investering.

Denne her artikel har til formål at fortælle dig om X ting, som du kan gøre for at sørge for bedre telefonsikkerhed – både digitalt og fysisk.

1. Installation af tracking-software

iPhonen kan en masse, og med så meget spændende hardware indbygget, har en del tredjepartsudviklere skabt alle mulige typer sporings-software, som kan hjælpe brugerne med at genfinde deres tabte eller stjålne iPhone. De mange typer software kan finde telefonen på en række forskellige måder. Nogle kan fysisk finde telefonen gennem GPS, andre sender eksterne signaler til telefonen, som tvinger den til at afsløre, hvor den er – og endelig er der nogle, som eksternt kan slette følsomt data i tilfælde af, at din telefon bliver stjålet.

2. Telefonforsikring

Ved køb af en iPhone er der nogle mobilselskaber, som tilbyder en yderligere forsikring i tilfælde af, at der skulle ske noget med telefonen. For et mindre månedligt beløb, som er en brøkdel af telefonens nypris, er man sikret mod skrammer, tyveri eller ulykker, som hindrer dens brug. Tilbyder dit telefonselskab ikke dette, kan man nogle steder også tegne en ekstern forsikring ved et regulært forsikringsselskab.

3. Brug cases og covers

iPhone covers som her er ikke kun en sjov ting eller en ”statement” om telefonens ejer. Det kan i visse tilfælde være det eneste, som forhindrer iPhonen i at gå i stykker, hvis man taber den. Her kan du se nogle af de mest populære typer covers:

  • Hård plastic. Hårde plasticcovers dækker hele bagsiden af iPhonen, og tilbyder mild beskyttelse. Desuden stopper det støv og snavs, og beskytter mod ridser på det område, der er dækket.
  • Gummi. Disse covers er tykkere end almindelige plastic-covers og kan absorbere milde stød. De dækker også bagsiden af telefonen og noget af kanten i front.
  • Silikone. Disse beskytter telefonen fra stød og chok, og så er de ikke så kluntede som gummicovers. Overfladen er ru, så man ikke så let taber apparatet.

4. Husk regulære backups

Når data går tabt, er der ofte meget lille chance for at få det tilbage. Det er derfor, Apple og andre telefirmaer fortrækker den proaktive måde at genvinde tabt data. Med andre ord gælder det om at tage regulære backups, f.eks. på Apples iCloud eller gennem eksterne services.

5. Brug et stærkt password og autolås

Al beskyttelse i verden kan ikke hjælpe dig, hvis du ikke bruger tid på at password-beskytte din telefon. Et stærkt password afholder både nysgerrige sjæle og folk med onde intentioner i at få adgang til dit data. På samme måde hjælper autolås med at beskytte telefonen, når du lader den være ubrugt i et stykke tid. Jo kortere tid før autolås, jo bedre.

Skulle skaden ske

Skulle du gå hen og være så uheldig, at du taber din mobil og skærmen bliver ødelagt som konsekvens heraf, så bare rolig. Der findes mange, der tilbyder reparation af iPhones. Hos Datacity er du blandt andet altid sikret professionelt og god service.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *