Sådan kommer du i gang med løbetræningen

Det er sundt at løbe, og det er godt for både dit mentale overskud og din fysik. Det kan dog være svært at komme i gang. Her får du gode råd og vejledning til, hvordan du får mest muligt ud af din løbetræning.

Løb er godt for forbrændingen, og så er det nemt at komme i gang, hvis man har viljestyrken til det. For det kræver unægteligt en stålsat viljestyrke og et par hjælpemidler, hvis man vil komme i gang med det. Her får du et par gode råd til, hvordan du går fra ingenting til fem kilometer på halvanden måned.

Gå helhjertet ind i projektet

Ønsker du succes med dit løb, er det vigtigt, at du går helhjertet ind i projektet. Det nemmeste, du kan gøre, når du skal lære, hvordan du løber, er at sikre, du har en oprigtig lyst til at lære det. Du begynder ikke at løbetræne for andres skyld, men din egen. Ellers er det så godt som umuligt at holde gejsten oppe.

Start desuden roligt. Det er nødvendigt, at du ikke presser dig for hårdt til at starte med. Din krop, dine muskler og knogler skal hærde, før du for alvor kan begynde at presse dig selv. Derfor bør du finde et løbeprogram, der egner sig til nybegyndere. Læg ud med korte ture, som veksler mellem gang og løb, der gradvist udvider ruten.

Husk samtidig, at din kondition forbedres markant hurtigere, end dine muskler og knogler vænner sig til den store belastning. Derfor er det nødvendigt, at du husker på, at selvom du kan løbe længere, kan din krop altså ikke holde til det. Vil du undgå, at du får skader, bør du derfor tage den med ro, selvom det an være fristende at presse dig selv.

Print din kalender ud

Print eventuelt en kalender ud, hvor du har mulighed for at markere, når du har været ude at løbe. Det er en god idé, fordi du bliver eksponeret for, hvor meget du har løbet, og hvis der eksempelvis er en uge, hvor du ikke løber, så vil det springe i øjnene – og du vil få dårlig samvittighed. Du finder blækpatroner til din Epson-printer her.

Køb ordentlige løbesko

Gode løbesko sikrer, at du rammer underlaget på den rigtige måde. Det kan betale sig at få lavet en professionel løbetest hos din lokale sportsbutik, for her kan du få hjælp og vejledning til at vælge de rigtige sko, så du undgå at få skader på baggrund heraf.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *