Sådan sikrer du dig, at du ikke bliver snydt, når du handler på nettet

Når du handler på nettet, ser du ikke den, du handler med, i øjnene. Derfor kan du heller ikke på samme måde vurdere troværdigheden af dem. Der er dog nogle helt essentielle ting, du skal kigge efter, når du vil finde ud af, om du kan stole på en specifik webshop.

Kig efter e-mærket

E-mærket er en dansk ordning, som danske webshops har mulighed for at tilmelde sig. Efterfølgende gennemgår de en lang række kvalitetstest, som de skal bestå, hvis de vil beholde mærket — og der er strenge krav til de forretninger, der er tilmeldt. Læs mere om sikker e-handel på nettet her.

Kig på ’Om’-siden

På de fleste hjemmesider vil du kunne finde en side, der omhandler ejerne af hjemmesiden — eller bare indeholder information omkring hjemmesiden. Det gælder også for webshops. Se, om det, der står på ’Om’-siden, er troværdigt. Er der eksempelvis et CVR-nummer og kontaktinformation, så du ved, hvem du skal rette henvendelse til, såfremt der er noget, der ikke er, som det burde?

Tjek anmeldelser på eksterne sider

Hvis du kigger på anmeldelsessider vil du ofte kunne skabe dig et overblik over, hvilke sider du kan stole på. Anmeldelser betyder nemlig meget, og hvis en kunde har oplevet dårlig service eller på anden måde er utilfreds, så vil de formentlig også berette herom.

Du kan også anvende Facebook til at se, om den pågældende forretning har et godt eller dårligt omdømme blandt tidligere kunder. Men pas også på med at være for kritisk. Det kan nemlig give bagslag.

Bare fordi en enkelt kunde er utilfreds, er det ikke ensbetydende med, at du også vil være det — og nogle kunder forsøger også at få mere ud af handlen ved at indgive en klage i håb om at få noget retur. Husk derfor også at tage de dårlige anmeldelser med et gran salt.

Brug din sunde fornuft

Der findes rigtig mange webshops bare i Danmark. Du kender formentlig et par stykker, som du er vant til at handle hos og derfor stoler på. Sammenlign disse sider med dem, du er i tvivl om. Hvad er det, der gør den side, du stoler på, troværdig? Find ud af det og sammenlign.

I mange tilfælde vil der nemlig være tydelige signaler, der indikerer, hvis en side ikke er pålidelig. Så i bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft, når man handler på nettet.

Vil du vide mere om, hvordan du kan være sikker på, at den side, du vil handle på, er sikker, kan du klikke her.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *