Sådan sørger du for, at din bil bliver klar til vinteren

Sommeren er for længst ovre, og efteråret har taget over. Det betyder, at vejret er blevet betydeligt koldere, og jo mere vi nærmer os vinter, desto mere vil temperaturen falde. Det kolde vintervejr er noget, som mere eller mindre alle bilister hader.

Det betyder nemlig, at vejene bliver mere usikre, og bilen skal derfor sikres bedst muligt. Der er mange ting, som man skal overveje, når bilen skal gøres vinterklar, og man kan hurtigt komme til at glemme en ting eller to.

Derfor har vi i denne artikel samlet en række tips, der sørger for, at din bil bliver klar til vinteren.

De rigtige dæk

Det første, som du skal have styr på, når din bil skal gøres klar til vinter, er bilens dæk. Når vejret bliver koldere, skal din bil have skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk. Vinterdæk klarer sig bedst i sne og slud, men også på en vintervåd vej.

Derfor er det vigtigt, at disse kommer på allerede, inden at sådan noget som sne viser sit ansigt. Vinterdæk sørger for, at du har et bedre vejgreb end et par sommerdæk i vintervejr. Derfor kan du føle dig mere sikker med disse monteret på bilen.

Det er en god ide at lave en aftale med et værksted hurtigst muligt i forbindelse med at få skiftet til vinterdæk, da køen hurtigt kan blive lang, jo tættere vi kommer på vintermånederne. På værkstedet sørger de for at tjekke dæktryk og -mønster for dig.

Skifter du selv dine dæk, er det noget af det, som du selv skal huske at tjekke. Vi anbefaler dig, at dit dæk har minimum 3 mm dækmønster, selvom loven lyder på minimum 1,6 mm, og at dæktrykket skal ligge 0,2 bar højere end det normale dæktryk. På den måde er du bedst sikret.

Gode vinduesviskere og frostsikret sprinklervæske

Om vinteren er det vigtigt, at du har dig et par gode og funktionelle vinduesviskere. På denne tid af året kan de nemlig hurtigt komme på overarbejde, og det kan et par slidte af slagsen ikke klare i længden. Sørg derfor for at tjekke bladene på vinduesviskerne og skift dem, hvis det er nødvendigt.

Tjek desuden også, at sprinklerdyserne er rene samt at hælde frostsikret sprinklervæske på bilen. Med disse ting i orden er du sikker på, at du kan kigge ud ad rene ruder hele vinteren igennem.

Rustbeskyttelse

Rust er din bils værste fjende, og derfor er det vigtigt, at du skærmer den mod det. Om vinteren er bilen ekstra udsat på grund af sand, salt og ekstra fugt. Sørg derfor for at give din bil en grundig omgang undervognsvask.

Ofte er vaskehallens program ikke godt nok, og du er derfor nødt til selv at klare skærene med haveslangen og en stiv børste. Sørg efterfølgende for, at bilen får en god omgang rustbeskyttelse.

Dette er noget, de fleste værksteder kan hjælpe dig med. Du skal blot sørge for at ringe til dem i god tid, da der ofte er mange, som vil have deres bil rustbeskyttet på denne tid af året.

Bilens lygter skal være i orden

Vinteren er en mørk tid, og der kan derfor opstå farlige situationer, hvis bilens lygter ikke er fuldt funktionelle. Derfor skal du sørge for at tjekke, at alle bilens lygter virker, som de skal. Sørg desuden for at sætte dig godt ind i, hvordan bilens lygter virker.

Det er nemlig ikke på alle biler, at sådan noget som baglygterne tænder automatisk, når kørelyset er tændt. Derfor skal du vide dig sikker på, hvordan du tænder baglygterne. Gode lygter i vintermørket er essentielle for din sikkerhed vinteren igennem.

Glem ikke en god isskraber

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi dig, at du sørger for at investere i en god isskraber, som du kan have liggende i bilen til de dage, hvor der er is på ruderne.

Dette er en af de billigste investeringer, du kan gøre til din bil, og du har derfor ingen undskyldning for ikke at have en isskraber liggende i bilen. Kombiner gerne med en isfjerner-spray, så får du det bedste og hurtigste resultat.

Du kan finde flere tips i forbindelse med din bil lige her.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *