Sommerens 5 bedste grilltips

Sommer betyder ture til standen, lyse aftener og nye rejsemål i ferieperioden. Men det er også grillsæson! Så hvis du endnu mangler at holde din første grillaften, er her en række tips til begynderen, så din grillaften kan blive en kæmpe succes!

Tip 1: Gas eller kul?

Spørgsmålet om, hvilken grillmetode er ”bedst”, afhænger af ens præferencer i forhold til smag, omkostninger og lethed. Der findes et utal af gril modeller, (som her), og selvom det ikke tyder på, at gas er sundere end kul, brænder gas dog renere. Kulgrillen sender mere kuldioxid og sod ud i atmosfæren, men fra et smagsperspektiv er det kullet, der giver den ægte grillsmag. Valget er dit.

Tip 2: Få grillen varm!

Få godt med varme på din grill en halv times tid før, du begynder at lave maden. På den måde sikrer du dig, at du laver mad med de rigtige temperaturer (og slår bakterier ihjel samtidig). Din grill bør være mellem ca. 120 grader C og 230 grader C, afhængig af hvad der skal på den. En grill, der har den rette varme, svitser kødet ved kontakt og holder kødet saftigt indvendigt. Du kan bruge håndstesten til at måle – hold din hånd 12-13 cm over grillen. Hvis du er nødt til at fjerne hånden efter 2 sekunder, er temperaturen høj, medium hvis hånden skal fjernes efter 5 sekunder, og lav efter 10 sekunder.

Tip 3: Uden tilsætningsstoffer

Hvis du vælger at grille med kul, anbefaler vi, at du bruger de miljøvenlige af slagsen. Traditionelle briketter kan indeholde trærester, savsmuld og kulstøv – såvel som sodium, boraks og paraffin. Hvad angår tændvæske er det meget belejligt, men har du tiden til det, så lad være mere at bruge det. Tændvæske er nemlig ikke det bedste at få på maden og er farligt, hvis det bliver brugt forkert.

Tip 4: Børst før og efter maden

Det lyder som et råd for tandhygiejne, men det fungerer også ganske godt for grillen! Det er nemlig lettere at fjerne snavs, når den er varm, så efter forvarmningen kan du med fordel bruge en langhåret hård børste til at rense gitrene. Det gælder også, når du er færdig med måltidet – der er ingen grund til at vente med at gøre rent til grillen er kold. Der er selvfølgelig generelt mindre vedligehold ved gasgrill som disse, men uafhængig af modellen kommer der snavs på gitteret.

Tip 5: Husk hygiejnen

Madhygiejne er altid førsteprioritet, så husk sundhedsstyrelsens helt basale regler. Det gælder ting som at have separate skærebrætter, køkkenredskaber og tallerkner for hhv. rå og færdigstegt mad, adskille kød og grøntsager og huske at have maden på køl, imens du marinerer.

Hvis du følger disse råd, er du sikker på, at din grillaften bliver både vellykket og hygiejnisk. Og imens vi snakker om de føromtalte lyse aftener, hvorfor så ikke runde aftenen af med et bål eller optænding i brændeovn? Her kan du finde gode råd om brænde og købe den type, som passer bedst! Held og lykke!

 

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Gode tips til, hvordan du laver den fedeste webshop

Hvis du er ny i iværksætterverdenen og har fundet på en fed...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *