Stil: Sådan klæder du dig moderigtigt

Tøj til mænd er et vidt begreb. Det kan være svært at definere, hvad der er god stil, når det kommer til herretøj – men én ting er sikkert; tøj til mænd er en beklædningsform, som det er nødvendigt at forholde sig til og benytte sig af (hvis du er mand, selvfølgelig) af praktiske årsager.

Vi har hver især klare holdninger til, hvad der er god og dårlig stil, og derfor er det ikke muligt at lave en definitiv guide til, hvordan du som mand skal klæde dig.

Der vil nemlig altid være folk, der er for og imod dine holdninger, men ikke desto mindre tillader vi os herunder at give vores bud på, hvilket tøj du skal gå efter, hvis du har en kvalitativ tilgang til dit tøjvalg.

Kvantitet eller kvalitet?

De danske mænd er overvejende kvantitative, når det kommer til valg af tøj. Hvis du er kvantitative anlagt, vil du købe så mange billige par underbukser, som det overhovedet kan lade sig gøre, for så billige penge som overhovedet muligt. Her har tøjet udelukkende en funktion; det skal holde dig varm og dække din krop. Det bliver ikke købt for syns skyld. De væsentligste faktorer for et kvalitativt tøjkøb er mængde og pris.

En mand, der har et kvalitativt mindset, vil i stedet lede efter ét par underbukser, der holder fanen højt, hvad angår design og kvalitet. Her handler det altså ingenlunde om blot at dække et praktisk behov, men ligeledes om det selvrealiserende aspekt; at finde et stykke tøj, der repræsenterer det, man gerne vil udstråle som person.

I stedet for at vælge 10 par underbukser til 500 kroner, vælger den kvalitetsbevidste mand at købe ét par til 500 kroner, som repræsenterer lige præcis de værdier, der matcher vedkommendes præferencer. Og så betyder prisen altså ikke så meget.

Sådan får du en lækker garderobe

Det er vigtigt, at du har en lækker garderobe med en masse flot tøj, der passer. Pasformen er nemlig vigtig. Påklædningen betyder meget for din fremtoning, og derfor er det vigtigt, at du går i tøj, der passer til dig og din krop.

Hvis ikke du er overvægtig, så anbefales det, at du går i skjorte, bukser og blazer med slimfit-snit. Dit tøj skal nemlig sidde tæt — og ikke løst. Hvis du er overvægtig bør du gå til en skrædder, der kan sy dit tøj din, så det passer til din krop.

Vælg desuden tøj fra de rigtige mærker: Marc Jacobs, Mads Nørgaard, Commes des Garcons og den type tøj. Basér dine tøjindkøb på mantraet; ’kvalitet over kvantitet’.

Lad være med at købe dit tøj i H&M eller Zara. Det er alt sammen tøj, der ikke holder længe. Faktisk er meget af tøj fra lavpriskæderne designet til at gå i stykke inden for få år, efter det er købt. Endnu et godt argument for at det godt kan betale sig at betale mere dine tøjkøb.

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *