Test af familievenlige biler

I anledning af et snart kommende faderskab, sendte vi én af vores skribenter ud for at prøvekøre 3 (næsten) valgfrie biler. Vi gav ham 3 kriterier:

  • Det skal være en bil egnet til familier
  • Konen skal også kunne lide den
  • Prisen skal ikke vælte økonomien.

Her er hans 3 valg, samt hans indtryk af bilerne!

Hyundai i30 1.4 Classic A/C 109HK 5d

Hyundai i30 er en stor og rummelig familiebil med 5 døre. Der er masser af plads i kabinen, og så er der lagt ekstra vægt på et pænt design og masser af komfort. Men hvad mener du, Dennis?

Dennis: Det er generelt en ganske god bil, som jeg godt kan se hele familien være i. Sæderne er behagelige at være i, og som du skriver, er det sandsynligvis ikke benplads, passagerne kommer til at brokke sig over. Vejgrebet føles solidt, og det er gode støddæmpere, som giver en blød tur.

Med det sagt var støjniveauet lige en kende for høj for mig, og så føltes styringen en smule vag, hovedsageligt i sving efter et langt stykke med lige. Det skabte en smule disconnect for mig mellem greb og styring, og det er synd for en bil, der ellers har så meget godt at byde på.

Bedømmelse: 3,75 / 5 – se udvalgte modeller her

Citroën C5 Tourer 1.6 HDI 110HK Stc

C5 har fået absolutte topkarakterer I forhold til passiv sikkerhed af Euro NCAP, der giver en uafhængig sikkerhedsevaluering af nogle af de mest populære biler i Europa. Men hvordan er den at køre i, Dennis?

Dennis: Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig flot bil, som vi har med at gøre her. Det er også en bil, som vægter sikkerheden rigtigt højt, så på det område har jeg slet ingen bekymringer. Derudover er støjniveauet helt i bund, og det føles, som om nogen lige har skruet ned for lyden fra resten af verden. Der, hvor den største støj ender med at komme fra, bliver nok fra bagsædet J

Jeg oplevede dog under min køretur, at kørslen var en smule ujævn, og der er en smule rysten over ujævne flader såsom grusveje. På trods af en meget (dvs. lidt for!) responsiv styring, føles bilen en smule tung i svingene, fordi det er lidt svært at få fornemmelse med rattets følsomhed i forhold til bilen. Men jeg skal ikke kunne udelukke, at man sagtens kan vænne sig til dette. For mig var det dog ikke så fedt i den periode, jeg havde adgang til bilen.

Bedømmelse: 2 / 5 – Udvalgte modeller her

Audi A3 1.4 TFSi Attraction Sportback

Audi A3 er blevet kåret som World Car 2014. Det er noget af en sejr for Audi, fordi deres A6 model var første model til at vinde netop denne pris for 9 år siden, tilbage i 2005. Og den har Dennis kørt i. Hey Dennis, vi sagde, at du skulle finde en BILLIG familiebil.

Dennis: Det er den såmænd også. Ok, den er måske lidt dyrere end de andre modeller, men den er stadig i mellemklassen og fuldt sammenlignelig med de andre. Det her var både min og konens favorit, og det er let at se, hvorfor. Den styrer som en drøm med præcise bevægelser – og selvom styringen måske kan virke en smule stram for nogle, var det en rigtig behagelig køreoplevelse. Bilen har en motor, der føles kraftig selv under vores mere moderate vejforhold, og så er der masser af grip i svingene, der skaber en god balance. Så rent køremæssigt er dette uden tvivl bilen, jeg ville vælge.

Der er god plads og komfort i kabinen foran, men der er mindre plads på bagsæderne. Ikke, at der ligefrem er mangel på plads, men der er mindre end i en i30 – og måske endda i forhold til tilsvarende biler i samme klasse. Det er værd at tage med i overvejelserne, når bilen nu skal ses ud fra kriterierne, om den er familie- og børnevenlig. Dette er dog eneste (ganske lille) minus!

Bedømmelse: 4,5 / 5 – udvalgte modeller her

Hvis du står og overvejer køb af en ny eller brugt bil, er det vigtigt at du i samme ombæring også gør dig tanker om autoservice, hvis du skal bruge bilen til at pendle – eller bare kan lide at køre lange ture.
Der er ikke noget værre, end at gå i stå, og ikke være tilknyttet autoservice.

Tags from the story
More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *