Upload hastighed – Det her skal du vide

Har du hørt udtrykket upload hastighed, men er lidt i tvivl om hvad det egentligt betyder, så læs med her.

Meget enkel er upload hastighed den hastighed du bruger når du skal lægge ting på nettet. Det er den hastighed du bruger når du uploade et billede på Facebook, i en e-mail eller lægger videoer på YouTube. Det kan også være når du synkronisere dine dokumenter til Dropbox eller Icloud. Det er altså med andre ord den forbindelse du bruger når du skal give noget videre fra din computer.

Alle har nok egentligt brug for upload hastighed i en eller anden grad. Der kan dog være stor forskel på hvor hurtig en upload hastighed vi har brug for. Nogle arbejder måske hjemmefra og sender mange mails osv. om dagen, og derfor kan det være en fordel for dem at have en hurtig upload hastighed. De fleste som ikke bruger deres net hjemme særlig meget, hvilket typisk vil være lidt ældre folk, vil ikke have brug for en særlig hurtig upload hastighed.

Udover upload hastighed er der også noget som hedder download hastighed. Denne type hastighed er der nok nogle flere som kender til. En downloadhastighed er den hastighed som vi bruger når der skal ses film fra computeren, når der downloades billeder ned på computeren osv. Denne type hastighed bruges generelt mere end upload hastigheden. Netop derfor er der også forskel på de forbindelser. Typisk så er din upload hastighed lavere end din downloadhastighed. Især hvis du har almindelig ADSL bredbånd. Ved denne type internet forbindelse er det ikke muligt at få en lige up eller download hastighed. Det skyldes at forbindelsen er asymmetrisk.

Har du derimod en fibernet forbindelse så vil dine to forbindelser kunne være lige hurtigere. Det skyldes at en fibernet forbindelse er symmetrisk. En symmetrisk forbindelse betyder at du kan uploade og downloade lige hurtigt. De skyldes at denne forbindelse bliver transporteret via lyskabler og ikke kobberkabler.

folder_black_web_upload

Billedkilde: http://iconizer.net/files/Sabre/orig/folder_black_web_upload.png

More from Sponsoreret indhold

Tre ting, du kan give din kæreste i gave

Mange mænd er nok enige om, at det kan være rigtig svært...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *